Ana Ocvirk

Ste že slišali za rek ” Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval?”. No jaz se tega reka spominjam predvsem iz časov, ko sem imela nekaj žepnine, kot najstnica in sem seveda kupovala oblačila, za precej malo denarja ( ker sem, kot dijakinja, pač morala tudi na kakšno kavo s sošolkami:). Oblačila, ki sem jih kupila so bila slabe kvalitete, kar se je seveda poznalo, po nekajkratni uporabi. Hlače so se strgale, majica pa je po nekaj pranjih postala brez barvna. In oče mi je vedno rekel, “Ana, kupi si manj, pa naj bo tisto kvalitetno.”

Kot najstnik ( ki ga nosijo hormoni), ti je seveda predvsem važno, da imaš nekaj novega, čeprav s časoma ugotoviš, da so besede, ki so ti jih namenili starši, takrat sicer naletele na gluha ušesa, ampak s časoma vidiš, da so se ti zakoreninila globoko.

Zakaj to pišem?

V današnjem času je še vedno bolj pomembna kvantiteta kot pa kvaliteta. Jaz sicer prisegam na slednjo. Ko sem se odločila, da bom odprla svojo agencijo, sem si rekla: ” če želim v tem poslu preživeti, moram delati drugače.” Moj način je bolj oseben, stranke dobivam po priporočilih. In to je moje bistvo in od tega ne odstopim.

So se pa na trgu pojavile nove agencije ( ki to niso- beri: ne bom imensko izpostavljala), ki želijo graditi na kvantiteti. Ponuditi strankam čimveč oglasov in čakati kaj se zgodi. Ponuditi stranki storitev brez provizije, z neko fiksno ceno, za kar seveda, če preračunaš, agencija na dolgi rok ne more preživeti.

Delo, ( če ga opravljaš tako kot je potrebno), ki ga porabiš za prodajo enega stanovanja npr. je vsaj en teden. Pri prodaji hiš in kmetijskih zemljišč, je seveda čas, ki ga potrebuješ za izpeljavo posla tudi mesec ali več.

To seveda pomeni, da si stranki stalno na voljo v tistem času, da jo usmerjaš, ji pomagaš, hodiš na upravne enote, po vso potrebno dokumentacijo, na FURS,… Skratka tisti, ki ste mislili, da je agent le tisti, ki pride na ogled in zaračuna svojo provizijo, ste očitno imeli napačne agente.

Ne pravim, da sem edina, ki tako dela. Kar nekaj nas je, ki bi takrat, ko je potrebno posel izpeljati v dobro stranke, naredili vse, da se to dobro izpelje.

Kaj pa je za vas bolj pomembno? Kvaliteta ali kvantiteta?