Ko si star 20 si poln zagona, poln delovne vneme in vzhičenosti, da boš naredil nekaj, kar bo v življenje drugih in tebe prineslo dobre spremembe. Zakaj to pišem?
Odkar se ukvarjam z nepremičninami, cca. 2 leti, pa vendar že veliko prej ( ste izvedeli že v enem od mojih prejšnji blogov), ugotavljam, da stvari, kot so nastavljene sedaj ne funkcionirajo. Da je vse preveč takšnih, ki težijo zgolj po zaslužku, takšnih, ki dobijo provizijo ne glede na to, koliko truda vložijo. Pa ne da bi kritizirala agencije, ampak dejansko je to postal posel. Včasih so bili nepremičninski posredniki tisti, ki so našli kupca in prodajalca na istem trgu, ki so dejansko pri samem poslu pomagali, ne pa se na njem okoriščali.
Sama sem skozi obdobje ustvarjanja lastne agencije velikokrat pozabila nase, zakaj to počnem in zakaj sem z agencijo sploh začela.
Naj vam povem skrivnost, ki jo do sedaj še niste vedeli. Bila sem v službi, kjer so se dogajala meni neljube spremembe, nato sem šla v agencijo, v kateri supporta, ki bi ga potrebovala na začetku kariere ni bilo. Zato sem se vrgla v zakone in knjige, ter odprla svojo agencijo.
Zdaj pa je pred menoj nova življenjska priložnost. Priložnost, ki se mi je pojavila, ko sem ugotavljala, kako je svet kapitalizma postal preveč pomemben in odnosi več niso taki kot včasih. Včasih si dal nekomu roko, pa je to veljalo bolj, kot če bi podpisali pogodbo.
In zdaj je čas, ki je v meni dozorel, da naredim nekaj dobrega, da ponovno ugotovimo, kdo je v resnici v nepremičninskem svetu res pomemben. Je to agent? Agent je pomemben faktor v času prodaje in nakupa, če je za to usposobljen in dela v našo korist. Ampak najpomembnejša sta kupec in prodajalec. Ona dva določata tržno razmerje, agent je le pomočnik do prave in končne prodaje/nakupa. In imata večjo vrednost v tem poslu, kot si lahko mislita.
Zakaj vam to pišem?
Boste kmalu izvedeli, o kakšnem poslu sem razmišljala zadnje dve leti in zakaj me v zadnjem času ni bilo dosti na spregled, ko smo to priložnost ustvarjali.