NI MOJ DAN!!
Naj začnem s tem, da je verjetno problem v meni.
V zadnjem času opažam precej nepravilnosti v “svetu nepremičnin”, predvsem v oglasih, ki se tako veselo prikazujejo na ekranih, ljudje klikamo in iščemo nepremičnino za sebe, za naložbo… No jaz jih iščem za moje stranke. Ne malokrat se zgodi, da ljudje ne želijo sodelovati z agencijami, pa četudi jim ne bi pobral niti centa, saj iščeš stanovanje za svojo stranko in ne za njega, ampak dobro.
Ko jim razložim kako in kaj in da mi niso nič dolžni, saj nisem ena tistih agentk, ki bi pod pretvezo, da išče za stranko, iskala nove kliente za sebe. Ampak v tem letu in pol sem ugotovila kako to gre. Umazano pač! Tako delajo druge agencije in jim očitno uspe. Potem imajo v bazi en kup oglasov, za katere niti ne vedo, 1. če so še aktualni ( če ni morda njihov klient stvar že prodal) 2. če se je cena v tem času kaj spremenila 3. če so na stanovanju hipoteke…
Ni čudno, da nam ljudje ne zaupajo več.
Vsak dela za svojo korist. Ravno danes se mi je zgodilo, da sem poklicala eno agentko, ki prodaja stanovanje, ki bi bilo všeč moji stranki. Bila je celo zainteresirana za sodelovanje, kar se precej poredko zgodi. In ko jo vprašam, kje točno je lokacija stanovanja, mi reče, da tega mi ne bo povedala, da naj pripeljem stranko…. RAZUMEM. Tudi ona očitno več ne zaupa nikomur.
In prideva z mojo stranko na ogled, gospa pove, da je stanovanje brez bremen, takoj vseljivo… Skratka en kup pozitivnih stvari.
Moja stranka navdušena nad stanovanjem, nad ceno malo manj.
Pridem domov, stranki povem, da bom tudi sama preverila zemljiško knjižno stanje. To je namreč moje delo!!!
Pridem domov, odprem računalnik in vpišem podatke stanovanja. In se mi prikaže…
Za stanovanje ( garsonjero) vredno 137 000 eur, na njej pa za 2.000.000 € hipotek, ker je lastnik pač neko podjetje, ki očitno ne dela več prav dobro.
Ok. Zdaj ne vem več, naj to agentko hudo “oštejem”, naj ji rečem, gospa, ” na spletni strani imate žig, da ste podpisali KODEKS DOBRIH POSLOVNIH OBIČAJEV IN PRAKS”…
Ampak ne bom, svoje delo sem opravila dobro, povedala svoji stranki, ki jo seveda stanovanje ni več zanimalo. Pa ne zaradi hipotek, to uredi banka in ni nekakšen problem. Gre za nezaupanje, “kaj vse mi o tem stanovanju še niso povedali”
Delam pošteno in nikakor ne mislim svojega dela opravljati z manipulacijami in nepoštenim načinom.
Dojela sem, da imam raje manj strank, za tiste dobro poskrbim, in prevsem MIRNO SPIM.
P.s. NOVO V PONUDBI! Kmalu razkrijem, kdo stoji za temi vrhunskimi fotografijami spodaj. Slike stanovanj, hiš… vse to v naši ponudbi. Da boste lažje svojo nepremičnino prodali, morate imeti dobre fotografije, pri nas vam jih naredimo z profesionalnim fotografom že od 50 eur dalje.