Če sem prejšnjič pisala o tem, kako in na kakšen način sem se navdušila nad nepremičninami, je zdaj čas, da napišem, kaj se mi je v mojem prvem letu obstoja samostojne agencije zgodilo. Prvo leto je definitivno najtežje. Ljudje te ne poznajo, vsak reče:” koliko je že agencij na trgu, zakaj bi izbrali prav tvojo…”
Srečuješ se z nemalo ovirami na poti, od tega, da se sprašuješ, zakaj sem zamenjala službo? Zakaj sem se odločila za samostojno pot? Zakaj sem izbrala težjo varianto v življenju, ko pa bi lahko ostala v prejšnji službi, kjer sem bila suverena, kjer sem svoje delo opravljala že skoraj miže, kjer sem obstala na dobrem delovnem mestu? RAVNO ZATO.
Ker obstaneš….
Ker ne rasteš…
Ker se ne naučiš nič novega…
KER ENOSTAVNO MORAM DELATI Z LJUDMI. Sem človek, ki se rada giblje v krogu ljudi, moj oče mi je vedno rekel, da je najtežje delati z ljudmi. Se strinjam. A hkrati je to najlepše. Spoznaš en kup bolj ali manj sposobnih ljudi, a predvsem od vsakega posrkaš del znanja, in s tem rasteš.
Aprila 2016 sem se odločila za samostojno pot, do decembra prodala le 2 stanovanji, oddala en poslovni prostor in oddala 7 stanovanj. Imela sem 10 svojih strank, ki so bile z menoj zadovoljne. Jah, prvo leto je pač najtežje. In če v prvem letu na trgu obstaneš in se ne predaš, kljub vsem oviram na poti, potem je zmaga tvoja.
Zmaga samega sebe, svoje volje in vztrajnosti.
Leto 2017 je se je začelo veliko bolje. Trud, ki sem ga vlagala se mi je letos povrnil. Samo januarja sem prodal
a 3 stanovanja, v februarju pa še 4-tega.
Kaj je razlog? Tistih 10 strank, ki so bile lani zadovoljne z menoj, me je priporočilo naprej 4-im novim strankam. In to je smisel vsega. Smisel, da si v življenju pošten, da ne delaš nečesa samo zaradi tega, ker moraš preživeti, ampak zato, ker to enostavno rad počneš.
Leto ima povprečno 8760 ur. od tega jih kar tretjino prespimo, tretjino časa namenimo službi in zadnjo tretjino namenimo sebi, družini, hobijem….
Če vseh teh 2920 ur na leto v službi ne bi uživali, potem zavržemo stran 1/3 našega življenja. Če to ni grozno.
Jaz enostavno uživam v tem kar počnem, se stalno izobražujem, nadgrajujem in rastem.
ČE TO NI NAJBOLJŠI RAZLOG ZA TO, DA REČEM: “moja služba je zakon”, potem pa tudi ne vem, kaj je.
Delajte to, kar vas veseli, to kar radi počnete, to s čimer rastete.
TO JE TO, VEČ SI NITI NE MORETE ŽELETI.